Over

Gepassioneerd door mensen, de ontwikkeling en balans ervan, ben ik opgeleid in human resources management (ICHEC Brussels Management School), gecertificeerd in leiderschap en communicatie (Dale Carnegie), gecertificeerd in persoonlijkheidsvragenlijst (MBTI) en getraind in coaching (CFIP). 

Als rekruteringsmanager in de privésector heb ik honderden gevarieerde profielen voor België en Europa aangeworven: jonge afgestudeerden, jonge professionals en ervaren leidinggevenden. Ik heb een uitstekende kennis van de wereld van recruiters, werkgevers en kandidaten. 

Als human resources manager "ad interim" word ik gevraagd voor grote disfuncties in bedrijven van elke omvang en over zeer gevarieerde "Human Resources" onderwerpen. Ik word gewaardeerd om mijn vermogen om snel en nauwkeurig te analyseren, voor de visie die ik voorstel op te zetten, voor mijn "hands-on" kant, professionele en georiënteerde "klant" en "resultaten". 

In elk project zet ik me in om mijn kennis over te dragen, de teams te betrekken, ze te laten evolueren, met hen samen te creëren en de gestelde doelen te bereiken, als onderdeel van de implementatie van een duurzame HR-strategie.

Ik spreek vloeiend Engels en Nederlands (naast Frans).

Ik werk in bedrijven face-to-face of virtueel (MSTeams, Zoom, Whereby of ander) als interim HR manager, trainer en als professionele coach (individuen en teams).

Ik werk op kantoor als coach en ben gespecialiseerd in de verschillende vraagstukken die hij tegenkomt in het kader van zijn werk.

In deze tijd van Covid worden coachingsessies face-to-face gedaan in het maison du mieux-être met respect voor de gebaren en afstanden van bescherming of virtueel voor degenen die dat willen.

Ik grijp in bij het huis van welzijn en
in bedrijven

DIENSTEN


De coaching formule "à la carte",

in sessies van één of twee uur op regelmatige tijdstippen:

  • Een beetje hulp (1 of 2 sessies om weer in het zadel te komen)
  • Coaching van enkele sessies (voorbeelden: verduidelijking van je professionele doelstellingen, zelfkennis (MBTI), beoordeling van vaardigheden, zelfvertrouwen, ontwikkeling van loopbaantrajecten, enz.)
  • Ondersteuning van A tot Z bij een professionele (her)positionering

Interim Management

Gespecialiseerd in human resources (HR) management, werk ik in bedrijven voornamelijk in Brussel en Vlaams- en Waals-Brabant voor missies van meerdere maanden, face-to-face of virtueel (MsTeams, Zoom, Whereby of andere platformen).

Ik spreek vloeiend Engels, Nederlands en Frans. Ik voel me op mijn gemak in veel professionele omgevingen, internationaal of lokaal. 

Ik ben gepassioneerd over het werken in de “project” -modus.Ik lever graag high-performance resultaten, in samenwerking met de HR-afdeling en/of het algemeen management, de HR-teams en externe dienstverleners.

De projecten die ik heb gedaan zijn zeer gevarieerd. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Reorganisatie van HR administratie en payroll van medewerkers (inclusief expats);
  • Implementatie of verandering van “payroll” provider;
  • Uitvoering / aanpassing van arbeidsreglementen, diverse reglementen (autobeleid, telewerken, mobiliteit…);
  • Werving van nicheprofielen, gevarieerd of zeldzaam;
  • Implementatie van effectieve HR-processen;
  • Implementatie van de Interne Preventie en Beschermingsdienst (SIPP);
  • Enz…

Je vindt op LinkedIn meer details over mijn profiel en mijn prestaties: https://www.linkedin.com/in/veroniquejoubert/

Deze klanten hebben mij vertrouwd voor hun “Human Resources” projecten:

https://www.unilever.be

INSPIRATIES

In 2021, "breid je wortels uit om je vleugels te blijven uitslaan …»

2020 is in veel opzichten een uitdagend jaar geweest voor ons allemaal. En aangezien we niet zeker weten wanneer we verlost zullen zijn van Covid-19 en de vele dramatische gevolgen ervan, raad ik je aan om "je wortels te verlengen, je vleugels te blijven uitslaan".

Het verlengen van je wortels is, net als de boom, het putten uit nieuwe bronnen om die te consolideren die je al gebruikt, natuurlijk, om je "mentaal" overeind te houden, in de huidige beperkende omstandigheden.

Het spreiden van je vleugels verwijst naar het aangename gevoel dat je overvalt wanneer je de mogelijkheid hebt om een beetje meer te "bloeien".

Voor sommigen zullen de middelen afkomstig zijn van de implementatie van gezonde en nieuwe routines, zoals meerdere keren per dag een echte pauze nemen. Voor de anderen zal het een kwestie zijn van opnieuw contact maken met de natuur door een wandeling te maken op de uren dat het nog daglicht is. Aan ieder zijn behoeften, aan ieder zijn oplossingen. De kleine regelmatige rituelen die je gaat opzetten zullen je in staat stellen om voor jezelf te zorgen. Door voor jezelf te zorgen, geef je jezelf wat zuurstof en tijd om na te denken over wat je zou dromen te bereiken en dat je intrinsieke motivatie zou voeden. Er zijn geen grote, ingewikkelde programma's nodig. Kleine resoluties die elke dag goed zijn gekozen en gestrooid, zijn voldoende om de inzet van je vleugels mogelijk te maken, zoals die van de vlinder wanneer deze uit zijn chrysalis komt.

Weg van de druk

In mijn coachingspraktijk verwelkom ik vaak mensen die me vertellen over de druk die ze ondervinden. Dit zijn druk die kan komen van de professionele setting, de privé-setting of een combinatie van beide. Als ze mij raadplegen, hebben deze mensen last van deze overloop en weten ze niet wat ze moeten doen om er onderuit te komen.

Het is niet altijd nodig om de situatie te ontvluchten door van baan te veranderen om uit de vicieuze cirkel te komen. Het is vaak mogelijk om in dezelfde positie, hetzelfde bedrijf te blijven door een professionele ondersteuning te starten om geleidelijk duurzame oplossingen te implementeren.

Wegkomen van deze gewichten, burn-out vermijden, nieuwe keuzes maken, weer controle krijgen over je leven, weer energie, rust, voldoening in je persoonlijke en professionele leven zijn gezonde doelen waarmee je een professionele coach kunt benaderen, wanneer niets goed gaat en je niet meer weet wat je moet doen.

Hier zijn enkele manieren om langzaam weg te komen van stress, terwijl je wacht om je coachingsreis te beginnen: maak een wandeling midden in de natuur, weg van de geluiden van de stad, pak mooie bladeren, broodappels, een takje dat onderweg wordt gevonden of schelpen. Ademen. Geniet van dit moment dat je jezelf geeft. Een moment dat je voor jezelf hebt gekozen om onder de druk uit te komen.

Is het mogelijk om van richting te veranderen?

"Mevrouw Joubert, het is al meer dan 15 jaar geleden (20 jaar, 30 jaar…) dat ik in dit vak, deze rol of deze sector zit en ik besef dat ik daar helemaal niet meer gedij. Dat moet veranderen, maar ik heb geen idee wat ik nog meer zou kunnen doen. Een verandering van oriëntatie op mijn leeftijd, is dat mogelijk?"

Midlifecrisis, midlifecrisis of simpele observatie? Het is waar dat deze kwestie van verandering van oriëntatie vaker wordt gesteld door mensen van 40 tot 50 jaar. Ze realiseren zich dat ze niet genoeg motivatie hebben om nog eens 15 jaar of langer na te streven wat ze hebben gedaan sinds ze hun studie hebben verlaten.

Dit thema komt steeds terug. In 6 tot 9 sessiesbehalen mijn coachees zeer goede resultaten die kunnen gaan tot radicale veranderingen van het 180 graden type (herpositionering in een ander beroep, rol en sector).

Elke persoonlijkheid en elke behoefte is uniek, ik gebruik niet dezelfde benaderingen, dezelfde tools, dezelfde technieken. Ik pas me aan om de beste herpositionering voor iedereen te laten ontkiemen: degene die "logisch" is.

Help, ik vind mijn werk niet meer leuk!

Dit zintje wordt me vaak ontglipt tijdens ons eerste gesprek. Niet meer de motivatie hebben om naar je werk te gaan als je 's ochtends opstaat, angstig denken aan je maandagdag vanaf zondagmiddag, het 'gevoel' van je nut op het werk verliezen, terugkerende conflicten hebben met je leidinggevende, collega's of team of vaak ontevreden zijn over je eigen prestaties… dit zijn observaties die belangrijk en moedig zijn om te maken.

Deze eerlijke observaties over jezelf en de situatie die je doormaakt, de observatie van "ter plaatse" of "hulpeloosheid" om een nooduitgang te vinden, zijn vaak zeer goede momenten om een professionele coach te benaderen. Aan de hand van één of twee interviews zal de coachee zijn eigen coachingsdoelstellingen definiëren. Door jullie te vergezellen, zou ik jullie geen oplossingen voorschrijven, noch zou ik hen leiden. Ik zou het vinden van de beste oplossingen faciliteren waar je alleen geen toegang toe zou hebben gehad.

Een coachingstraject leidt tot een nieuwe realiteit, die zich vertaalt in herkenbare signalen: piekeren verdwijnt, het energieniveau stijgt, glimlachen komen vaker voor, de coachee fluit 's ochtends opnieuw voordat hij aan zijn dag begint.

De banen van mijn coachees

Ik coach alle professionals (van 17 tot 67 jaar) die moeilijkheden ondervinden in het kader van hun tewerkstelling. 

Hun beroepen, hun rollen en de sectoren waarin ze werken zijn zeer gevarieerd:

Artsen, advocaten, Europese ambtenaren, museumdirecteuren, personeelsdirecteuren, dansers, professionele sporters, apothekers, rusthuisdirecteuren, leerkrachten, beleidsmedewerkers, cyberveiligheidsfunctionarissen, marketingmanagers, digitale campagnemanagers, biologen, maatschappelijk werkers, verkoopmanagers, kantoormedewerkers, afdelingshoofden, gedelegeerd beheerders, projectmanagers…

CONTACTPERSOON

VÉRONIQUE JOUBERT

+32 (0) 499 567 197
hello@veroniquejoubert.com