VERWIJZINGEN

REFERENTIES – INTERIM MANAGEMENT

“Ik had het genoegen om een jaar met Veronique te werken bij Volvo Construction Equipment, waar ze bij ons kwam werken als HR Generalist. Met veel energie en enthousiasme bracht Veronique altijd een positieve vibe op kantoor. Als een snelle en enthousiaste leerling verwierf ze gemakkelijk de nodige kennis over nieuwe onderwerpen voordat ze in de details van die cases dook. Met goede projectmanagementvaardigheden was Veronique in staat om verschillende nieuwe structuren op te zetten, waaronder het nemen van verantwoordelijkheden voor de administratieve zaken die bij deze projecten komen. Door de huidige taken te vertalen naar procedures en beleid, helpt de langetermijnoriëntatie van Veronique het bedrijf om in de loop van de tijd duurzamer te worden.”
Marie-Pierre, VP HR Management, Volvo Construction Equipment

“Ik wilde alleen maar getuigen van de grote tevredenheid van de teams die het genoegen hadden om met Véronique bij Unilever samen te werken als onderdeel van haar missie met ons. Véronique integreerde snel in het HR-team, maar hield ook rekening met de complexiteit van onze matrixorganisatie om haar missie zo goed mogelijk uit te voeren. Ze bracht veel structuur en discipline in ons wervingsproces en zorgde tegelijkertijd voor naleving van onze interne tools. Ze heeft ook veel toegevoegde waarde gebracht dankzij haar ervaring in het veld en de ondersteuning van managers.”

Sophie, Algemeen Directeur Unilever Belux

REFERENTIES COACHING

“Dankzij deze coaching heb ik vertrouwen gekregen in mezelf en mijn capaciteiten en tegelijkertijd mijn managementvaardigheden concreet ontwikkeld.”
Victoria, Adjunct-Directeur

“Ik zag het einde van de tunnel niet over de professionele moeilijkheden waarmee ik werd geconfronteerd. De paar coachingsessies stelden me in staat om een stap terug te doen, te begrijpen wat er op het spel stond en in mezelf de oplossingen te vinden om eruit te komen, dankzij het aandachtige en welwillende luisteren van Véronique.”
Marcel, Directeur

“Ik werd de manager van mijn collega’s en mijn begin was niet gemakkelijk. Dankzij een paar coachingsessies met Véronique overwon ik mijn moeilijkheden, herwon ik het vertrouwen in mijn vermogen om een team te leiden. Dankzij de oefeningen en tools die Véronique voorstelde, vond ik oplossingen die ik vandaag nog steeds gebruik om de problemen op te lossen die inherent zijn aan mijn nieuwe functie.”
Isabelle, Manager

“Ik deed een beroep op Véronique Joubert op aanraden van een vriendin, HR Business Partner in een grote internationale groep en die de kans had gekregen om met haar samen te werken. Vanaf onze eerste ontmoeting was Véronique zeer attent en benadrukte ze het belang van een echte chemie tussen coach en coachee, zodat vooruitgang tastbaar is. De alchemie was zodanig dat we gedurende 9 maanden samenwerkten met behulp van zeer concrete en herbruikbare hulpmiddelen op een dagelijkse basis die me vandaag in staat stellen om situaties van “overbelasting” te beheren. Het is dankzij Véronique dat ik mijn persoonlijke “software” van de werking in de professionele, familiale en vriendelijke sfeer begreep en die me tot dit gevoel van overwerk deed komen. Door deze software te kennen, kon ik alleen de goede elementen behouden en de slechte verwijderen dankzij de tools van Véronique. 10/10!”
Betty, Sales Director Europa/Latijns-Amerika.

“Hoi Véronique, nogmaals bedankt voor de coaching vorig jaar, die heeft me echt geholpen! Ondertussen maak ik nu deel uit van het directiecomité en ben ik gepromoveerd. Daar ben ik heel blij mee.”
Antoine, Digital marketing manager in de automotive sector

Ik ben begonnen met coaching omdat ik mezelf niet meer kon waarmaken in mijn werk. Ik had veel frustraties en had het vertrouwen in mijn capaciteiten verloren. Ik was enorm gestrest. Op zulke momenten heb je niet per se iemand nodig die je de antwoorden dicteert, maar eerder iemand die je de juiste vragen stelt om je te helpen je bewust te worden van wat er aan de hand is. Ik was naar Véronique gekomen om me te helpen nieuwe carrièremogelijkheden te vinden die beter bij me zouden passen. Véronique pakte de situatie in de juiste volgorde aan: ze hielp me te definiëren wat me frustreerde, wat een stimulerende omgeving voor me is, wat ik zoek als belangrijke criteria voor voldoening. We onderzochten mijn sterke punten met behulp van een aantal tools. We bepaalden het soort baan dat deze sterke punten gebruikt en de stijl van het bedrijf die gunstig voor mij zou kunnen zijn. Het bleek dat tegen het einde van de coachingsessie mijn werkomgeving rustiger was geworden. Ik stelde deze nieuwe functie voor aan mijn management, waarbij ik alle ideeën gebruikte die ik met Véronique had voorbereid. Ik ben blij te kunnen zeggen dat ik me nu veel beter voel. Het kostte 5 of 6 coachingsessies om zover te komen. Er was veel tussentijdse persoonlijke reflectie dankzij de oefeningen tussen de sessies. Ik zal niet aarzelen om weer hulp te zoeken als de weg nog vol twijfels is! Heel erg bedankt!
Hélène, Chief Operating Officer, KMO

Ik kan Véronique van harte aanbevelen voor haar uitzonderlijke ondersteuning tijdens mijn management coaching en training. Haar vermogen om een vertrouwensrelatie op te bouwen en haar persoonlijke follow-up hebben enorm bijgedragen aan mijn succes in mijn nieuwe functie. Haar professionalisme en expertise waren tijdens het hele proces van onschatbare waarde. Dankzij haar gedegen advies en constante ondersteuning heb ik mijn managementvaardigheden aanzienlijk kunnen ontwikkelen en heb ik nu het gevoel dat ik op de juiste plek zit. 
Isabelle, Manager, ziekenhuissector

REFERENTIES (persoonlijkheidsvragenlijst M.B.T.I.)

“Het invullen van de MBTI-vragenlijst en de debriefingssessie heeft me geholpen om een beter begrip te krijgen van de voorkeuren waaruit mijn persoonlijkheid bestaat. Ik begrijp beter de verschillen met de persoonlijkheden van de mensen met wie ik samenwerk en ik kan mijn gedrag aanpassen in plaats van in conflict te raken, bijvoorbeeld door empathie te tonen.”
Mathieu, student bij ICHEC

Het invullen van de MBTI-persoonlijkheidsvragenlijst, gevolgd door een persoonlijke debriefing met Véronique, bevestigde een aantal aspecten van mijn persoonlijkheid die ik al langer aanvoelde. Het stelde me ook in staat om mezelf toe te staan bepaalde houdingen aan te nemen waar ik soms tegenop zag. Kortom, de sessie heeft me in staat gesteld om mezelf veel beter te leren kennen en dus om Socrates’ voorschrift “ken uzelf” toe te passen. 
Nicolas, expert freelancer

MBTI: een prachtige ontdekking van mijn persoonlijkheids-DNA, mijn natuurlijke sterktes en mijn verbeterpunten. De resultaten hebben me versteld doen staan. Het versterkt mijn zelfvertrouwen en geeft me de tools om beter met anderen om te gaan, vooral met degenen die een heel andere benadering hebben dan ik. Hartelijk dank.
Caroline, dokter